Studerende søges til udvikling af robotarm - delproces af såleproduktion at Solemaids

Posted 2 weeks ago

SOLEMAIDS - en effektiv løsning af hælsmerter hos børn

Solemaids er en indlægssål, der aflaster hælene hos børn og unge i alderen 8-15 år.

Hælsmerterne skyldes oftest Severs syndrom, som er en vækstbetinget lidelse. Severs syndrom er ufarligt men smertefuldt. Smerterne begrænser ofte barnet i at være aktivt både i skolen og i fritiden - og på grund af de vedvarende smerter mister barnet lysten til at bevæge sig. Med både motoriske og psykosociale konsekvenser for barnet.

Solemaids-sålen er bygget op, så den giver hælen "hvile" imens barnet er aktivt. Aflastningen opnåes med den kile, der er placeret midt på sålen og dermed under barnets midtfod. Kilen er præcis så høj, at hælen "svæver" 1-2 mm. Dermed kan barnet være aktivt - uden hælsmerter.

Optimering af produktion

Sålerne produceres i Viborg i et mindre produktionslokale. Produktionen af sålerne består af flere led, hvor materialet skæres til / standses ud og limes af flere gange og hvor alle processer foregår manuelt.

Fremstilling af kilens form er ligeledes en manuel proces - og den vanskeligste delproces i produktionen, da mål og grader skal være præcise, for at kilen - og dermed sålen - har den ønskede effekt. Aktuelt har vi to mand, som kan foretage denne manuelle slibeproces. Men det er både tidskrævende og sårbart.

Derfor ønsker vi at få udviklet en robotarm eller lignende, der kan varetage denne slibeproces. For at reducere sårbarheden og samtidig for at kunne skalere op.

Attention: Often you need a pre-approval from your university or study counsellor, to be sure that projects or thesis found on ITU Job and Project bank can be accepted as part of your education. Please contact the right entity in due time to ensure that you're picking the right project.